dimecres, 21 de febrer del 2018

UNA SETMANA DE VÈRTIGEN....

Aquesta setmana ha estat una setmana de vertigen. Va començar dilluns amb els grups interactius. Per primera vegada han vingut voluntaris educatius, tres mamas de la classe que han fet que tot anés rodat i noltros haguem pogut aprofitar moltíssim. I evidentment sempre amb l'ajuda de les mestres de suport na Joana Maria o n¡Úrsula moltes gràcies.





Després les emocions han continuat ahir dimecres amb la visita d'en Tófol Castenyer, corredor de Ultras de muntanya. Tot un exemple a seguir. Ha estat una visita que ens ha emocionat, estàvem al·lucinats de com contava la seva vivència, què era allò que li movia a córrer, com podia aguantar tantes hores corrent i corrent encara de no poder més, i l'estimació i respecte per la natura, en concret la Serra de Tramuntana.

A una de les curses més important on anava segon, duia 14 hores sense aturar de córrer, i va aturar per menjar, vamos repostar, va sentir que ja no podia més, mentre esperava que l'entrenador li donés el menjar va quedar dormit. L'entrenador el despertava i ell li deia que ja  no podia més, que abandonava. Llavors el seu entrenador, li recordar que no ho podia deixar perquè quedava molts pocs kilòmetres per finalitzar que recordés al seu amic que estava malalt per cupa d'haver- li agafat un llamp i mai va perdre l'esperança de tornar a córrer, que recordés al seu fill acabat de néixer, que lluités. I ho ha fer, la va acabar. L'explosió de sentiments que va sentir, la força que sentia eren indescriptibles. En Tòfol ens explicà que la major part de la força no és a les cames sinó al cor i a la ment, per això no havíem de deixar mai de somniar i lluitar per allò que volem.

També ens va xerrar de com t'ompleix ser solidari i ajudar  altres, a ell li va va passar ajudant i movent el projecte de "Passes per en pau", ajudar a una altra persona remou en tu sensacions que et fan créixer per dins... Ens va animar a provar- lo.

Després va compartir la seva filosofia per respectar la Serra de Tramuntana: "per estimar-la, l'has de tropitjar ". I es que el nostre patromini, aquest regal de la natura l'hem de preservar, l'hem de cuidar i respectar. 


Per últim li vàrem fer l'entrega d'una carta, on per cert el convidàrem a venir a la propera cursa d'orientació que volem organitzar a l'escola, ell va dir que faria tot el possible.


Gràcies Tòfol per la teva visita, els infants necessitem d'aquestes històries de vida instenses que són model de solidaritat i de respecte cap a les persones i cap a la natura en un món, on pareix que prevaleix més la individualitat i l'eogocentrisme.


I bé la setmana no ha acaba aquí, encara ens queda avui... Amb un concert elèctronic que fa moooolt bona pinta... I divendres... Quina sorpresa tindrà???

31 comentaris:

  1. Jo e apres que hi ha que ser mes solidari i anar mes al camp a jo me a agradat i jo vui provar aixor.

    ResponElimina
  2. Ens ha agradat molt que vinguis Tòfol Castanyer.Tambè vam al·lucinar amb el seu solirialitat, WOW.

    Irene i Isabel.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Me va agrada molt i vaig aprendre que as de ser solidari i cuida la naturalesa i no tira fems i respecta molt etc.

    ResponElimina
  6. Aquesta visita va ser emocinant.M'agradat molt tenir una persona tan solidaria devant.Estic super contenta!!!!!!
    ALBA SERRANO

    ResponElimina
  7. Ahir va venir en Tofol Castenyer.
    En Tofol mos va mostrar moooooooooltes coses que necessitem per anar a la montanya.

    Ivan i Alberto




































    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt que en Tòfol ens fessi una xerrada de la solidaritat perquè a la nostra classe necessitam que tots siguem un poc més solidaris.

    ResponElimina
  9. m'ha agradat el vídeo que surt escalant per la muntaña

    ResponElimina
  10. nramos21 . En Tofol es una persona molt solidaria .Vaig apreda molt, ens va esplicar la inportacia de ser solidaris i respetar la serra tramuntana .Ens va esplicar el seu esport i perque o fa tambe com es va sentir amb lo que va fer por en Pau.

    ResponElimina
  11. Me va agradar molt, va ser molt solidari per aver alludat an Pau ,vaig aprendre molt amb en Tòfol castanyer me va agradar moltisism.

    ResponElimina
  12. me va agradar moltisim ï estic espérant ansios maig ï enar á tramuntana ì hé après à reciclar

    ResponElimina
  13. No m´ agradá es com 40% si m´agradá 60% no m´agrada.
    Però he aprés un miqueta de solidarisma

    ResponElimina
  14. Que es molt solidari molt simpatic y te molta de empatia.Soc na Yessenia

    ResponElimina
  15. Aquesta persona me pareix molt solidaria,i que ayuda molt als que en necessiten.Ell va dir que teniem que estimar la serra tramuntana.En Tofol va contar histories de vida solidaries.Segur que va ser molt interesant i curios.

    ResponElimina
  16. me va agradar la visita de en tofol perque nos va a explicar moltes coses de muntañes i de lo que va ser mes divertit de les muntañes.
    manu

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Yo no vaig venir pero mágradaria aveure vingut perque ens va ensenyar que esforsa-nos podrem conseguir el que volem perque ell va fer una cursa super inportant i va quedar segon.Tambe ens diu que tenim que cuidar la serra de tramuntana i moltes coses mes.

    ResponElimina
  20. Me va agradar molt la visita d'en Tòfol perquè va ser molt interessant.

    ResponElimina